Over

Mijn naam is Sietske van Breugel, sinds 2001 gelukkig getrouwd met Frank, moeder van 2 heerlijke kinderen. Voor zover ik mij kan herinneren zijn dieren altijd al mijn lust en mijn leven geweest. Vroeger vingen wij thuis al kleine dieren op zoals konijnen, cavia’s en schildpadden. Samen met mijn jongere zus deelde ik een geweldig, lieve pony waarmee we naar de plaatselijke ponyclub gingen en wedstrijden reden.

Na de HAVO wou ik maar een ding en dat was met dieren werken. Ik besloot naar het Groenhorst College in Barneveld te gaan en heb daar de opleiding dierenmanagement en paraveterinaire ondersteuning afgerond. Het was een geweldige tijd, van stage lopen op een geitenboerderij tot aan werken bij de Apenheul.

Uiteindelijk ging ik in 1997 als paraveterinair in de dierenkliniek aan de slag en ben er nooit meer weggegaan.

Het paraveterinaire vak is prachtig, veelzijdig en dankbaar werk. Soms ook keihard, droevig en stressvol maar mijn passie voor het vak is in de gezelschapsdierenkliniek geboren en alleen maar meer geworden.

In de afgelopen 25 jaar is mijn liefde en fascinatie voor katten mede door mijn werk enorm gegroeid. Uiteraard kon ik het soms niet laten en ging er wel eens zo’n ontroerend, thuisloos dier met mij mee naar huis.  Zo hebben verschillende geweldige katten (en een Riezenschnauzer) een belangrijk deel uitgemaakt van ons leven.  Zo ook onze lieveling Pepita. Deze geweldige lieve dame met Spaans temperament was een unieke kat die 17 jaar lang ons veel liefde en gezelligheid gaf. Zij is degene waarvan u foto’s terugvind op mijn website en op Facebook. Zij heeft mij geleerd hoe het is om echt van katten te houden. Om hun schoonheid en bijzondere karakter te leren zien en te waarderen.  Ik wil Pepita graag blijven eren, als boegbeeld van CatSmart.  

In 2013 besloot ik te starten met de (toendertijd) nieuwe opleiding “Feline Gedragstherapeut” wederom aan het Groenhorst College in Barneveld. Dit was mijn kans om katten goed te leren begrijpen, en mijn kans met deze kennis anderen te kunnen gaan helpen.

Na een intensieve studie met 3 theoriemodules in Barneveld en praktijkscholing op het Haags Dierencentrum, mocht ik in februari van 2016 mijn diploma “ Gecertificeerd Kattengedragstherapeut”  in ontvangst nemen. Ik ben erg trots op het bereikte resultaat maar vooral ook erg dankbaar voor alles wat ik geleerd heb. Zo veel meer kennis van kattengedrag, maakt dat ik in de dierenkliniek veel beter de katten kan “lezen” en ze dus katvriendelijker kan hanteren. Daarnaast bied meer kennis over kattengedrag mij de mogelijkheid om de katteneigenaar vakkundig te kunnen informeren en dus mijn eigen kattengedragspraktijk te starten.

Tot slot:

Zowel in het paraveterinaire vak als op het gebied van kattengedrag,  je raakt nooit uitgeleerd! Daarom volg ik regelmatig nascholingen, laat ik me goed informeren door collega-gedragstherapeuten die al veel langer in het vak zitten en sta ik absoluut open voor nieuwe inzichten en feedback.