Gedragsadvies bij de dierenarts

Per ingang van februari 2020 is het mogelijk om een persoonlijk adviesconsult aan te vragen bij Dierenkliniek Elze te Enschede. Tijdens dit 20 minuten durend consult kunt u uw gedragsvragen aan mij voorleggen. Ik zal proberen om u dan op weg te helpen in het begrijpen van het gedrag (e/o gedragsprobleem) van uw kat(ten). Tevens krijgt u van mij een passend basisadvies waarmee u zelf thuis aan de slag kunt om zo verandering in het (ongewenste) gedrag van uw dier aan te brengen. Of om bijvoorbeeld de band met uw kat of de leefomgeving voor de kat te optimaliseren.

Let wel: ik kan alleen een basisadvies geven. Dat wil zeggen, een algemeen advies wat u zonder risico zelf met behulp van bijvoorbeeld een protocol kunt gaan toepassen. Iedere gedragscasus is anders en uniek. Dat maakt dat ik zonder uw thuissituatie en de kat(ten) te hebben geobserveerd, geen intensieve gedragstraining kan adviseren wanneer het een ernstig of langdurig gedragsprobleem betreft. Hiervoor is absoluut een huisvisite wenselijk.

Wat zijn o.a. geschikte onderwerpen/vragen voor het gedragsconsult?

  • Opvoeding van uw kat/ kitten
  • Introductie van een nieuwe kat
  • Hoe creëer je een katvriendelijk huis?
  • Hoe kan je goed spelen met je kat?
  • Hoe voorkom je onzindelijkheidsproblemen?
  • Hoe help je een senior-kat aan een plezierige oude dag?
  • Advies/inzichten wat betreft lichaamstaal en communicatie bij de kat
  • Advies rondom het gezonde gewicht en de natuurlijke voedingsbehoeften van de kat
  • Advies rondom een (ernstig en langdurig) gedragsprobleem: ik kan met u doorspreken welke stappen u moet nemen om het gedragsprobleem te verhelpen.

Uiteraard zijn er nog talloze vragen te benoemen dus stel ze gerust tijdens het consult!

Afspraak maken voor het gedragsconsult:

Voor het maken van een afspraak dient u contact op te nemen met Dierenkliniek Elze. De assistente zal met u desgewenst een telefonische of fysieke afspraak inplannen.

Belangrijk: Uw kat hoeft niet mee! Een bezoek aan de dierenarts en het vervoer er naar toe is vaak al stressvol genoeg voor uw kat en daarnaast zal het dier (door de spanning) niet zijn natuurlijke gedrag laten zien. Daarom is het heel welkom om filmpjes (met uw smartphone bijv.) van uw kat(ten) en de gedragsproblemen te maken zodat u die tijdens het consult kunt laten zien.

Contactgegevens:

Dierenkliniek Elze, Lasondersingel 186, 7514 BX Enschede, Tel: 053- 435 77 77, e-mail: praktijk@dierenkliniek-elze.nl

Kosten: Een gedragsconsult kost €24,50 voor 20 min. en dient aan balie per pin of contant voldaan te worden.